Меню
Вашата количка

Плодорезачки

Ръчните плодомелачки работят без електрическа енергия. Те се задвижват механично, чрез ръчно въртене. Механичните плодорезачки са оборудвани с две ролки, които имат остриета от неръждаема за нарязване на плода. 

Задвижването става чрез завъртане на голям маховик от едната страна на машината. Маховикът дава инерция, която облекчава силата, необходима за работа на плодорезачката.

За плавна и удобна работа е препоръчително машината да бъде поставена върху стабилна опора, например между два стола или маса. Също така трябва да поставите кофа или друг съд под плодомелачката, където ще се събира настъргания материал. 

Съветваме ви да работите в екип от двама души. Единият управлява плодомелачката чрез завъртане на маховика, а другият вкарва плодове във фунията. По този начин ще постигнете средна производителност 300 килограма на час.

Електрически плодомелачки могат да нарязват цели плодове без проблем. Те не се нуждаят от специално промишлено захранване. Могат да се използват във всеки дом с електричество 230 V. Тяхната скорост на работа е много по-висока, а полученият резултат са фино смлени плодове (почти на каша).

Плодорезачките на ток имат бункер за зареждане с форма на фуния. От там плодът попада при ножовете, които го смилат за секунди. Плодовият материал, който е вече раздробен, се отделя през страничен дефлектор, под който трябва да поставите съд за събиране.

Плодомелачките с електрически мотор постигат по-голяма производителност спрямо ръчните модели. Обработеното количество за час варира от 800 до 1 000 килограма

Друго тяхно предимство пред механичните варианти е това, че могат да се използват от един оператор. Стартират се с натискането на само един бутон. Разполагат с авариен бутон, предназначен за мигновено спиране при нужда

Електрическите плодорезачки имат защита против претоварване. Тъй като имат стабилна основа, могат да бъдат поставени на всяка равна повърхност.

В тази категория няма продукти.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Политика за поверителност